BYD Sealion 7 batarya teknolojisi, Blade LFP batarya sistemi, yüksek voltajlı 800V mimari, şarj hızı ve enerji verimliliği, batarya güvenliği ve dayanıklılığı, BYD batarya yönetim sistemi ve elektrikli SUV batarya performansı konuları bu modelin en dikkat çekici teknik detaylarını oluşturur. BYD, Sealion 7 modelinde kendi geliştirdiği yenilikçi “Blade Battery” teknolojisini kullanarak güvenlik, uzun ömür ve verimlilik açısından rakiplerinden ayrılıyor.
Her iki batarya da yüksek enerji yoğunluğuna sahip LFP hücrelerle üretilmiştir. Nikel veya kobalt içermemesi, çevre dostu üretim açısından da büyük avantaj sağlar.
Ayrıca batarya paketinde kullanılan entegre soğutma sistemi sayesinde, sıcak iklimlerde bile performans düşüşü minimum seviyede kalır.
BYD Sealion 7, markanın kendi üretimi Blade Battery LFP teknolojisiyle donatılmıştır. Bu batarya sistemi, 800V mimarisi sayesinde hem yüksek hızlı şarj desteği hem de uzun ömürlü kullanım sunar. Güvenlik, verimlilik ve çevre dostu üretim prensipleriyle birleşen bu yapı, Sealion 7’yi segmentinde öne çıkan bir elektrikli SUV haline getirir.
BYD Blade Battery Teknolojisi
BYD’nin Blade Battery olarak adlandırdığı sistem, lityum demir fosfat (LFP) kimyasına sahip prizmatik hücrelerden oluşur. Bu yapı, geleneksel lityum iyon bataryalara göre daha güvenlidir çünkü termal kaçak riski çok daha düşüktür. Ayrıca “blade” formundaki hücrelerin doğrudan paket yapısına entegre edilmesiyle hem enerji yoğunluğu hem de soğutma verimliliği artar.Batarya Yapısı ve Kimyası
- Batarya türü: LFP (Lityum Demir Fosfat)
- Batarya mimarisi: 800V yüksek voltajlı sistem
- Hücre yerleşimi: Prizmatik Blade hücreler
- Batarya konfigürasyonu: 172s1p (82,5 kWh versiyonu)
- Soğutma: Sıvı soğutma sistemi
- BMS: BYD’nin kendi geliştirdiği entegre batarya yönetim sistemi
Batarya Kapasitesi ve Versiyonlar
BYD Sealion 7 iki farklı batarya kapasitesiyle satışa sunuluyor. Her iki versiyon da BYD’nin kendi üretimi Blade Battery teknolojisini temel alıyor.| Versiyon | Toplam Kapasite | Kullanılabilir Kapasite | Mimari | Tahmini Menzil (WLTP) |
|---|---|---|---|---|
| RWD Comfort | 84 kWh | 82,5 kWh | 800 V | Yaklaşık 450–470 km |
| AWD Excellence | 91,3 kWh | Yaklaşık 89 kWh | 800 V | Yaklaşık 520 km |
Şarj Özellikleri
AC Şarj
- Destek: 11 kW üç fazlı (Type 2 konnektör)
- Tam şarj süresi: 8–9 saat (82,5 kWh batarya)
DC Hızlı Şarj
- Destek: Maksimum 230 kW DC şarj gücü
- %10–80 şarj süresi: Yaklaşık 30 dakika
- Şarj portu: CCS Combo 2 standardı
Batarya Performansı ve Dayanıklılığı
LFP Blade hücreler, 3000’in üzerinde tam şarj-deşarj döngüsüne dayanabilir. Bu, ortalama bir kullanıcı için 10–12 yıllık kullanım ömrü anlamına gelir. BYD’nin gerçekleştirdiği “nail penetration test” (çivi delme testi) sonucunda bu bataryaların delinme sonrası bile alev almadığı kanıtlanmıştır.Ayrıca batarya paketinde kullanılan entegre soğutma sistemi sayesinde, sıcak iklimlerde bile performans düşüşü minimum seviyede kalır.
Güvenlik ve Enerji Yönetimi
BYD, batarya güvenliğini artırmak için üç katmanlı bir güvenlik mimarisi uygular:- Hücre içi güvenlik (termal bariyer yapısı)
- Modül içi güvenlik (ısı sensörleri ve soğutma hattı)
- BMS tabanlı kontrol (voltaj, sıcaklık, akım izleme)
BYD Sealion 7, markanın kendi üretimi Blade Battery LFP teknolojisiyle donatılmıştır. Bu batarya sistemi, 800V mimarisi sayesinde hem yüksek hızlı şarj desteği hem de uzun ömürlü kullanım sunar. Güvenlik, verimlilik ve çevre dostu üretim prensipleriyle birleşen bu yapı, Sealion 7’yi segmentinde öne çıkan bir elektrikli SUV haline getirir.